Fun zóna

Späť na články

Modernizovaný Megane R.S. 2021 prichádza na slovenský trh

Nový Megane R.S. sa spolieha na podvozok Sport a motor 1,8 l turbo s priamym vstrekovaním s výkonom 220 kW/300 k z pôvodnej verzie verzie Trophy. Nájdeme ho tiež v modeli Alpine A110. Krútiaci moment sa zvýšil na 420 Nm (+30 Nm). Na stovku šprintuje tento hothatch od Renault Sportu za 5,7 s a maximálka je 255 km/h.


Výfuk získal v novom Megane R.S. mechanickú klapku, vďaka ktorej je možné regulovať intenzitu zvukového prejavu. Nechýbajú tu ani ďalšie poznávacie znaky R.S. ako podvozok 4CONTROL (riaditeľná zadná náprava), ktorý umožňuje väčšiu obratnosť pri zatáčaní a stabilitu v rýchlych zákrutách. Nový R.S. Monitor (voliteľný) zobrazuje rôzne parametre vozidla v reálnom čase: zrýchlenie, brzdenie, uhol natočenia volantu, fungovanie systému 4CONTROL, teplotu, tlak a pod.

Nový Megane R.S. využíva tiež nové funkcie tejto rady vďaka integrácii nového 9,3’’ displeja a multimediálneho systému Renault EASY LINK, ako aj nového digitálneho 10,2‘‘ prístrojového štítu TFT. Čo sa týka jazdných asistentov, Megane R.S. vybavili systémom upozornenia pri opustení jazdného pruhu, adaptívnym tempomatom s funkciou Stop&Go (voliteľné) a aktívnym núdzovým brzdením. 


Špičková verzia Trophy sa od "štandardu" líši, no využíva rovnaký pohon vrátane prevodovky. Odlišnosťou je športovejší podvozok Cup so samosvorným diferenciálom Torsen, ktorý štandard nemá. Taktiež je vybavený tlmičmi a pružinami s vyššou tuhosťou o 25 %, respektíve 30 % a používa o 10 % tuhšie stabilizátory v porovnaní s klasickým Megane R.S. Trophy si tiež zachovalo dvojdielne plávajúce brzdové kotúče so stredovou časťou z hliníka. Sú ľahšie o 1,8 kg, ale zároveň účinnejšie vďaka lepšiemu odvádzaniu tepla pri intenzívnom používaní, čím sa optimalizuje ich výdrž. Ďalej tu sú červené strmene Brembo, ktoré vizuálne odlišujú túto verziu, rovnako ako nápis TROPHY na F1 lište v prednom nárazníku a špecifické disky 19’’ Jerez (štandard) a Fuji Light (voliteľné). Posledné menované sú ľahšie o 2 kg a štandardne obúvajú pneumatky Bridgestone Potenza S007, špeciálne vyvinuté pre Renault Sport. Športové prostredie interiéru v prevedení s Alcantarou pôsobí modernejšie vďaka novej harmónií červenej a sivej. Sedadlá Recaro sú športovejšie a ponúkajú sa ako exkluzívny voliteľný doplnok verzie TROPHY za príplatok 2200 eur.

ZDROJ: autozurnal.com

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené