Fun zóna

Späť na články

Renault Kangoo: Tretia generácia prezradila všetko

Kangoo prišlo na svet v roku 1997. Napriek tomu si vystačilo s dvoma generáciami. Tá druhá práve končí, a to po neuveriteľných štrnástich rokoch. Kangoo však pomalý inovačný cyklus nijako neuškodil. Francúzska automobilka z neho predala viac ako štyri milióny kusov. Lenže automobilový priemysel prechádza najväčšou transformáciou vo svojej histórii a reagovať na ňu musí aj táto praktická osobná dodávka. Najmä ak je na svete oveľa mladšia konkurencia v podobe Citroënu Berlingo, Peugeotu Rifter a Opelu Combo. Generačná zmena je naozaj dramatická.


Vidieť to už na dizajne, ktorý končí so svojím hravým imidžom. Z Kangoo sa stáva omnoho solídnejšie a sofistikovanejšie auto, ktoré sa nestratí v civilnej produkcii Renaultu. Na príslušnosť k značke upozorňuje mohutnou prednou maskou s chrómovými lamelami a modernými diódovými svetlami s grafikou písmena C, ktoré sú dodávané v sérii a predlžujú svetelný lúč o 35 metrov. Plochu okien opticky zväčšujú zatmavené stĺpiky. Hliníkové disky môžu mať priemer až 17 palcov. Aj vzadu sa objavuje „céčková“ grafika svetiel. Mimochodom, tiež diódových. Prospelo aj zväčšenie formátu. Novinka je 273 mm dlhšia, o 20 širšia a jej rázvor sa natiahol o 47 mm. Zákazníci budú mať na výber osem lakov karosérie vrátane nového odtieňa Terracota Brown.


Renault sľubuje perfektný prístup do interiéru. Predné dvere sa otvárajú v uhle až 90 stupňov. Posuvné zadné dvere zas vytvárajú vstupný otvor široký až 615 mm. Bohužiaľ, osobná verzia Kangoo nedostane na rozdiel od úžitkovej Kangoo Van stredový stĺpik integrovaný do posuvných dverí, teda systém Open Sesame by Renault, ktorý dokáže vytvoriť bočný otvor veľký neuveriteľných 1 416 mm. 

Päťmiestna verzia má pod zadným vekom už v základe fantastických 775 litrov a po sklopení druhého radu, ktorý tvoria sedadlá dlené 2 : 3, až 3 500! Okrem toho je v kabíne ďalších 49 litrov ďalších odkladacích priestorov. Napríklad v šuplíku pred spolujazdcom. Nechýba ani sklopné sedadlo spolujazdca, takže do Kangoo môžete naložiť predmety dlhé neuveriteľných 2,7 metra. Čo sa nezmestí do kabíny, môže ísť na strechu. A to veľmi jednoducho. Kangoo totiž „odkukalo“ od Dacie Sandero strešné lyžiny s výsuvnými priečnikmi, čo zbavuje majiteľov nutnosti montáže strešného nosiča. Praktická stránka Kangoo však nejde na úkor komfortu. Pohľad do kabíny hovorí o veľkom prerode.


Palubná doska je potiahnutá imitáciou dreva. Prístrojový panel s klasickými „budíkmi“ obsahuje displej s uhlopriečkou 4,2 alebo sedem palcov. V centre „palubovky“ nájdeme infotainment EasyLink s 8-palcovou dotykovou obrazovkou a navigáciou. Platformy Android Auto a Apple CarPlay umožňujú bezproblémovú konektivitu so smartfónmi. Nechýba ani päť USB vstupov. Komfortné prvky reprezentuje napríklad dvojzónová klimatizácia, bezkľúčový prístup a štartovanie či parkovací asistent. Renault tiež sľubuje vyšší akustický komfort. Kangoo má totiž viac izolácií vo dverách, v palubnej doske, hrubšiu priečku motora a o 11 % „silnejšie“ okná.

Balík na podporu vodiča môže obsahovať adaptívny tempomat s funkciou stop&go či udržiavanie v jazdnom prúde. V sérii sú autonómne brzdy monitorujúce chodcov aj cyklistov. Pod kapotou ponúkne Kangoo buď benzínový 4-valec 1,3 TCe ( 75 a 96 kW), alebo diesel 1,5 Blue dCi ( 55, 70, 85 kW). Štandardom sú 6-stupňové manuálne prevodovky. Pre silnejší benzínový motor a dva silnejšie naftové agregáty je pripravená 7-stupňová dvojspojková prevodovka EDC. Renault sľubuje výrazne nižšiu spotrebu paliva. Nielen kvôli úspornejším motorom, ale aj lepšej aerodynamike a nižšej hmotnosti, napríklad vďaka hliníkovej kapote.


Kangoo budú naďalej vyrábať vo francúzskom závode Maubeuge po boku úžitkovej verzie Kangoo Van a jeho vznešenejšieho dvojčaťa v podobe Mercedesu-Benzu Citan a jeho luxusnej verzie – nového Mercedesu-Benzu triedy T. Neskôr dorazia čisto elektrické deriváty. Napokon, Kangoo bolo od roku 2011 jednou z úplne prvých elektrických dodávok. Kangoo počíta na úvod s batériou s kapacitou 44 kWh.

ZDROJ: auto.pravda.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené