Fun zóna

Späť na články

Toto je nová Dacia Logan MCV Stepway: Silné meno sa vracia aj s novou technikou

Magazín Motor1.com uverejnil špiónske zábery nového modelu značky Dacia. Jeho meno by malo znieť takto: Dacia Logan MCV. Stále by to však mohol byť aj Grand Duster. Jedno alebo druhé, auto tejto karosérie sa ukáže na prelome rokov a na trh má doraziť už budúci rok. Vizážou pripomína prvú generáciu modelu Logan MCV, ktorá bola svojho času veľmi obľúbená, pretože kombinovala dnes už typické zbrane Dacie: veľa priestoru, extrémne nízka cena. 


Autá by však nemali mať okrem mena spoločné vlastne nič. Vozidlo, na ktoré sa pozeráte, bude stáť na platforme CMF-B Low, na ktorej stojí aj Logan aj Sandero. Platforma je tým najmodernejším a zároveň najbezpečnejším, čo Dacia kedy ponúkala.

Nová platforma okrem vyššej tuhosti a lepších materiálov i lepších deformačných zón prináša i množstvo novej techniky. Toto auto by malo ponúknuť dokonca hybrid odvodený od hybridu v modeli Clio E-TECH. Malo by mať nižšiu úroveň rekuperácie a teda aj nižší výkon elektromotora, menšiu baterku, a teda aj nižšiu cenu. V podstate tak zákazníci dostanú modernizovaný motor 1,6 SCe s miernou pomocou dvoch alebo jedného elektrického motora a dnes už priam ikonické spojenie atmosférického štvorvalca a Dacie môže byť späť. Ale pekne emisne čistejšie a v rámci nových noriem. Motor by mali doplniť známe agregáty 1,0 TCe a 1,3 TCe. Bez nafty. 



Nech už sa auto bude volať Logan MCV, alebo Grand Duster, malo by ponúknuť aj 7-miest podobne ako končiaci model Lodgy. Neponúkne však pohon všetkých kolies, no jeho strata čaká aj Duster v ďalšej generácii, aspoň tak to vidí francúzsky L´Argus magazín. 

 Auto na obrázkoch zaujme jednak veľkopriestorovou karosériou, no tiež zvýšenou svetlou výškou, preto ten prívlastok Stepway. Minimum informácií, ktoré sa z automobilky dostávajú von vytvárajú všemožné špekulácie. Internety sú napríklad zmätené, či je toto - Grand Duster/Logan MCV Stepway náhrada za Daciu Bigster, ktorej prototyp sme videli pred pár mesiacmi. Vyzerá to však tak, že tieto dva modely uvidíme jeden vedľa druhého a pekne postupne za sebou.


ZDROJ: podkapotou.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené