Fun zóna

Späť na články

Elektrická Dacia Spring prichádza na slovenský trh

Dacia Spring chce byť najlacnejším elektromobilom na starom kontinente a zatiaľ sa jej to darí. To znamená, že jej cenovka začína ďaleko pod hranicou 20 000 eur, konkrétne na sume 16 500 eur. To by mohlo najmä v kombinácii so štátnymi dotáciami vyústiť do cenovky, ktorá bude skutočne spĺňať parametre potrebné na to, aby sa z modelu Spring stal bestseller a veľký popularizátor elektrického pohonu.


Čo človek dostane v základnej výbave Comfort za 16 500 eur? Okrem klasických exteriérových prvkov karosérie vo farbe auta niektoré aktívne a pasívne bezpečnostné prvky. Nechýba systém ABS, asistent núdzového brzdenia či rozjazdu do kopca, a ani súprava airbagov. Priaznivcov moderného vzhľadu poteší LED denné svietenie ako štandard


Pokiaľ budete náročnejší a priplatíte si 1 500 eur navyše, dostanete vyššiu výbavu Comfort Plus. V nej získate okrem iného multimediálny a navigačný systém Media Nav Evolution, zadné parkovacie senzory s kamerou a vo vnútri sedadlá s umelej kože s oranžovým prešívaním.   

Dacia ide na e-mobilitu s rozumom. Neponúka dychberúce zrýchlenie, ohromné parametre a extrémnu dynamiku. Nie, tu ide predovšetkým o zachovanie nízkej hmotnosti a vysokej efektivity. Elektromotor je v prípade Springu vyladený na 33 kW (45 k) a 125 Nm a energiu čerpá z batérie s kapacitou 26,8 kWh.

Pôvodne sa pri superlacných elektromobiloch hovorievalo o dojazde okolo 100 km, túto hranicu však Dacia výrazne prekonáva. Spring je určený najmä na jazdu po meste či okreskách, svedčí o tom aj jeho maximálna rýchlosť na úrovni 125 km/h. Dojazd 100 % elektrického, úplne nového modelu Spring na jedno nabitie je 230 km podľa cyklu WLTP v závislosti od jazdných podmienok. Pri priemernom európskom nájazde 30 km denne vám bude stačiť nabíjať len raz za týždeň. 


Na dobíjanie máte široký výber možností. Štandardnou súčasťou oboch výbav Springu je nabíjací kábel Flexicharger s výkonom 2,3 kW pre domáce nabíjanie. V cenovo dostupnejšej verzii chýba možnosť DC nabíjania, ktoré si môžete za príplatok zakúpiť iba vo výbave Comfort Plus. Pre náročnejších bude práve toto kritérium rozhodujúce, keďže na rýchlonabíjacej stanici sa zdvihne kapacita betérie na 80 % behom 50 minút.


Nový Spring je úplnou revolúciou na automobilovom trhu. Spája kľúčové hodnoty elektromobility – cenovú dostupnosť, užitočné technológie a výhody 100% elektrického motora. Limitovaný počet vozidiel s rýchlonabíjaním, navigačným systémom, parkovacou kamerou a metalickým lakom je v rámci predobjednávok za cenu 18 400 €.

ZDROJ: autobild.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené