Fun zóna

Späť na články

Nissan plánuje nový elektromobil veľkosti modelu Juke

Nissan upriamuje pozornosť verejnosti hlavne na nový elektromobil Ariya, ktorý sa dostane už onedlho na japonské cesty a ešte tento rok bude nasledovať Európa. Cena tohto modelu sa bude pohybovať nad hranicou 40 000 eur. Neskôr sa na trh dostane aj ďalší elektromobil, postavený na rovnakej technickej platforme CMF-EV. "Investícia do platformy je obrovská. Určite využijeme platformu aj pre niečo iné ako Ariya. Neinvestovali by sme do úplne novej platformy, ak by sme pre ňu nemali ďalšie plány využitia," potvrdil ešte minulý rok pre portál Auto Express Helen Perry, šéf Nissan Europe pre elektromobily.


Zdá sa, že nové využitie pre techniku modelu Ariya sa nájde v menšom SUV. Podľa vyjadrení predstaviteľov značky Nissan pre Auto Express (aj keď priamo nepomenovali model) sa ukazuje ako reálna možnosť elektrický crossover veľkosti Nissanu Juke. Výhodou elektrického modelu v porovnaní s tradičným spaľovacím autom by bol určite priestor. Plochá podlaha umožňuje dizajnérom lepšie využitie vnútorného priestoru. 

Keď sa pozrieme na Ariyu, vidíme tam dvojmotorové varianty s pohonom všetkých kolies a jednomotorové s pohonom zadnej nápravy. Líšia sa aj veľkosťou batérie a dojazdom. V prípade menšieho SUV sú zaujímavejšie práve jednoduchšie a lacnejšie verzie, ktorých cena by mohla klesnúť smerom k hranici 30 000 eur. 


Plánované SUV je príkladom toho, že budúcnosť prinesie množstvo rôznych typov áut s rôznou karosériou na rovnakom technickom základe. Už dnes autá zdieľajú množstvo spoločných súčiastok a v budúcnosti to bude ešte vypuklejšie. Rôznorodosť prinesie akurát dizajn. "Elektrifikácia sa stane normou a vzhľad karosérie sa stane dôležitejším, pretože výber bude väčší," doplnil Perry.

ZDROJ: auto.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené