Fun zóna

Späť na články

Volvo aktualizovalo model XC60

Volvo predstavilo aktualizovaný model Volvo XC60, ktorý prináša niekoľko menších zmien v štýle a výbave. Volvo XC60 bude mať na výber z troch plug-in hybridných pohonných jednotiek, všetky s 2,0-litrovým preplňovaným štvorvalcovým motorom a zadným elektromotorom pre pohon všetkých kolies. 


Nový model ponúka najmä dizajnové zmeny. Počnúc modelom vo výbave Inscription je tu nový predný nárazník s väčšími časťami „hmlových svetiel“, ktoré majú strieborný lem, ktorý sa tiahne viac do stredu. Ďalej v dolnej časti bol upravený spodný nárazník s pochrómovaným lemom, ktorý nahrádza ochrannú lištu. Medzitým prechádza procesom zjednodušenia aj zadná časť, pri ktorej sú úplne vynechané ochranné lišty a kryty výfukov. 


Ak je Inscription podľa vašich predstáv príliš zdržanlivý, zvážte radšej R-Design. V porovnaní s predchádzajúcou verziou balíka zvyšuje nový dizajn agresivitu pomocou profilu „X-wing“ pre nárazník, ktorý je v spodnej časti obložený časťami vo farbe karosérie. Medzi ďalšie prvky patrí veľký nižší prívod a výrazné bočné „vstupy“, zatiaľ čo ďalším identifikátorom je vložka do mriežky so štvorcovými okami. Prevrátený pohľad na základňu predného nárazníka sa replikuje aj vzadu, aj keď tak stratí výfukové koncovky predchádzajúcich modelov R-Design. Dizajn zadného nárazníka je napriek tomu v porovnaní s modelom Inscription stále športovejší, takže je tu dostatok rozdielov. 


Polestar Engineered je v podstate najšportovejšou výbavou modelu XC60 s najvýkonnejším hnacím ústrojenstvom PHEV a niekoľkými jedinečnými prvkami, ako sú nastaviteľné tlmiče Öhlins a brzdy Akebono. Dizajn exteriéru je podobný ako v prípade R-Design, s výnimkou kovaných diskov z ľahkej zliatiny a vyhradených znakov na vonkajšej strane, plus zlatých prvkov pre kabínu. Vo vnútri zostáva model XC60 takmer nezmenený a v závislosti od zvoleného stylingového balíka si môžete vybrať z rôznych čalúnení a obložení.

Revíziou je tu čalúnenie vlnovej zmesi šité na mieru spoločnosti Volvo, ktoré spoločnosť tvrdí, že „predstavuje rešpektujúce spojenie s prírodnými materiálmi bez kože. Ďalšia zmena spočíva v informačno-zábavnom systéme, ktorý integruje operačný systém Android Automotive - nemýliť si s Android Auto - a poskytuje vlastníkom priamy prístup k niekoľkým službám Google, ako sú Mapy Google, Asistent Google a Obchod Google Play. Systém sa prvýkrát objavil na plne elektrickom modeli XC40 a môže podporovať bezdrôtové aktualizácie, takže najlepšie funkcie sú vždy k dispozícii. 

ZDROJ: paultan.org

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené