Fun zóna

Späť na články

Land Rover predstavil najvýkonnejší Defender AJ V8

Výrazne väčšiu dávku potešenia z jazdy má priniesť najvýkonnejší sériový Defender s motorom AJ V8. Rovnaký motor používa automobilka vo vrcholných verziách modelov Range Rover Sport a Jaguar F-Type. Pod kapotou Defendera ponúkne prepĺňaný osemvalec výkon 386 kW a krútiaci moment 625 Nm. Na rýchlosť 100 km/h zrýchli tento poriadny kus auta za 5,2 s a dosiahne maximálnu rýchlosť 240 km/h.


Schopnosti najvýkonnejšieho Defendera na ceste nie sú len o silnom motore. Defender si najskôr odkrútil množstvo kilometrov na okruhu Nürburgring a výsledkom je nové nastavenie podvozku a vyladenie prevodovky. Pribudol aj nový režim jazdy Dynamic, v ktorom sa Defender mení na zábavnejšie vozidlo. Cieľom bol poriadny zážitok z jazdy na ceste aj v teréne a Jaguar Land Rover sa to snaží prezentovať aj vo videu.



Výkonnejšia verzia sa odlíši aj drobnými úpravami vzhľadu. Volant je napríklad zabalený do Alcantary a páčky radenia pod ním dostali unikátne chrómové prevedenie. Okrem toho prichádza JLR aj s novými verziami, jednou z nich je Carpathian Edition (Karpatská edícia). Vyznačuje sa kontrastným lakovaním kapoty a dverí batožinového priestoru. Okrem toho je v ponuke už aj čierna kontrastná strecha. Ďalšou novinkou je edícia XS, ktorá nahrádza limitovanú First Edition, dostupnú v prvých mesiacoch výroby.


S príchodom najvýkonnejšej verzie predstavil JLR aj niekoľko drobných zmien. Tou najvýraznejšou je možnosť objednať si model s väčšou 11,4-palcovou dotykovou obrazovkou, ktorá slúži na ovládanie infotainmentu Pivi Pro. 


ZDROJ: auto.sk



Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené