Fun zóna

Späť na články

Land Rover Discovery sa dočkal modernizácie. Ďalší facelift znamená mildhybridné šesťvalce

Land Rover Discovery sa v aktuálnej piatej generácii vyrába od roku 2017, a tak výrobca uznal za vhodné vozidlo modernizovať. Ide tak o ďalší tento rok inovovaný model značky, ktorý nasleduje po modeloch Defender, Discovery Sport, Range Rover Velar či Range Rover Evoque. Tiež pri modeli Discovery sú hlavnou novinkou mildhybridné motory. V tomto prípade hovoríme o novej generácii radových šesťvalcov rodiny Ingenium, ktoré sú doplnené o 48V palubnú sieť pre zníženie spotreby paliva, hladší chod alebo možnosť jazdy s úplne vypnutým spaľovacím motorom.


Konkrétne tu hovoríme o trojlitrovom benzínovom šesťvalci P360 s výkonom 265 kW a krútiacim momentom 500 N.m a naftovom trojlitri s hliníkovou konštrukciou D250 (183 kW a 570 N.m) a D300 (221 kW a 650 N.m), ktoré striedajú doterajšie agregáty SD4 a SDV6.



Komu by potom šesťvalec nevyhovoval, je tu ešte zážihový štvorvalec P300 s výkonom 221 kW a krútiacim momentom 400 N.m, ktorý však mildhybridom nie je. Kľúčovou novinkou prevzatou z predtým modernizovaných automobilov značky je tiež nový multimediálny systém PIVI Pro. Jeho ústredným prvkom je nová dotyková obrazovka, ktorá je s uhlopriečkou 11,4 palca o 48% väčšia ako tá doterajšia. Infotainment ponúka jednoduchšie menu pre ľahšie ovládanie, výrobca sľubuje tiež rýchlejšie reakcie. Nechýba dokonca dvojica SIM kariet, čo umožňuje používať rôzne funkcie v jednu dobu, ako napríklad streamovanie hudby a sťahovanie aktualizácií softvéru, bez toho aby došlo k spomaleniu systému.



Nechýba tu ani nový volič automatickej prevodovky alebo nový štvorramenný volant s kovovými radiacimi páčkami a tlačidlami, ktoré sú opticky skryté, než sa rozsvieti. Posádka navyše môže využiť funkciou ionizácie vzduchu s meraním kvality prijímaného vzduchu z vonku a pokročilú filtráciu pre maximálne zníženie alergénov a ďalších škodlivých látok.



Ako rodinne zamerané auto sa potom Discovery dočkalo nových držiakov na tablety integrovaných do predných sedadiel. Nechýbajú im nabíjačky s portami USB-A pre minimalizáciu ťahanie káblov naprieč kabínou, integrovaný Wi-Fi hotspot potom umožní pripojiť až osem zariadení, vďaka čomu sa všetci cestujúci môžu počas jazdy individuálne zabaviť.



Naopak štylistické zmeny sú len decentné. Nový nárazník zdôrazňuje silácke vzhľad, nová je tiež grafika diódových svetlometov. Tiež diódové koncové svetlá sú nové, do čierneho panelu, ktorý ich opticky prepája, je potom integrovaný nápis Discovery v novom fonte. Naopak kontroverzné, do strany posunuté umiestnenie poznávacej značky, zostalo zachované.


ZDROJ: auto.cz

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené