Fun zóna

Späť na články

Renault Trafic prešiel faceliftom. Má úplne novú kabínu a upravené motory

Renault Trafic je dnes už neoddeliteľnou súčasťou ponuky francúzskej značky, veď prvá generácia tohto úžitkového vozidla dorazila už v roku 1980. Aktuálny prevedenie sa predáva už od roku 2014, a tak tento rok nastal čas rozsiahleho faceliftu. Do predaja vstúpi na jar 2021.

Menšie modernizáciou Trafic prešiel už vlani, kedy ľahko osviežil svoj vzhľad a kompletne premenil ponuku motorov, keď doterajšie tisícšesťstovku nahradil dvojlitrový turbodiesel. Tentoraz však došlo na rozsiahlejšie úpravy.

Tej dizajnérske zmeny si všimnete už na prvý pohľad. Trafic sa dočkal novej masky chladiča, ktoré ho opticky viac priblížili osobným modelom značky. Iná je ale tiež kapota alebo predný nárazník. Novú grafiku potom majú aj svetlomety, ktoré sú už od minuloročnej modernizácie diódové už v štandardnej výbave.


Renault sa ale zameral aj na individualizáciu vzhľadu. Sú tu nové 17-palcové kolesá s diamantovým efektom alebo nový červený odtieň. Väčšie zmeny sa ale odohrali vnútri, kde bola kompletne prepracovaná palubná doska. Doterajší oblý stredový panel bol nahradený hranatým, iné sú tiež výduchy ventilácie. Výsledkom je modernejšia vizáž, čo zdôrazňuje nový multimediálny systém Easy Link známy z osobných vozidiel Renault. Využíva osempalcovou dotykovú obrazovku a nechýba mu funkcia Android Auto a Apple CarPlay pre zrkadlenie obrazovky s telefónom.

Dizajnéri sa ale zamerali aj na eleganciu alebo praktickosť. Prvú oblasť podporujú nové ovládače klimatizácie, zatiaľ čo tú druhú nové odkladacie priestory. K dispozícii sú tiež nový jazdní asistenti, ako je adaptívny tempomat, funkcia automatického brzdenia v meste alebo sledovanie mŕtveho uhla. Nový čelný airbag potom chráni oboch spolujazdcov v prípade trojmiestne lavice vpredu.



Premenila sa aj ponuka motorov, Renault každopádne nezmieňuje, či je Trafic aj naďalej dostupný výhradne s dvojlitrovým turbodieselom. Nový základ dCi 110 má každopádne o 10 koní menej ako doteraz, zatiaľ čo dCi 150 si naopak polepšilo o päť koní. Vrcholom potom zostáva dCi 170. Kým najslabší agregát je dostupný s päťstupňovým manuálom, pre ten najsilnejší je tu novo výhradne šesťstupňová dvojspojková prevodovka EDC. Tá je dostupná aj pre dCi 150 ako alternatíva k manuálu. Všetky varianty sú každopádne prispôsobené najnovšie norme Euro 6d-full.



Renault Trafic tento rok oslavuje už štyridsať rokov svojej existencie. Za tú dobu má na svojom konte viac ako dva milióny vyrobených kusov, ktoré sa predali v 50 krajinách sveta. 


ZDROJ: auto.cz

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené