Fun zóna

Späť na články

Dacia láká na nové Sandero a Logan

V najbližších týždňoch, maximálne mesiacoch odhalí značka Dacia nielen novú generáciu malého dostupného hatchbacku Sandero, ale aj jeho dobrodružnejšie verziu Sandero Stepway a sedan Logan. Pre fanúšikov je to určite dobrá správa, veď korene aktuálnych technických základov týchto vozidiel siahajú do 90. rokov.


Trio dostane modernejšie platformu CMF-B, na ktorej je postavený nový Renault Clio. Ale pozor, pôjde o jednoduchšie riešenie architektúry, ktoré nie je technicky a finančne toľko náročné a umožní udržať cenovku vozidiel v rozumných medziach. Automobilka zatiaľ oficiálne neprezradila, kedy presne máme odhalenie noviniek očakávať, príspevok uverejnený na sociálnych sieťach však hovorí, že "čoskoro".



Po internete už nejaký piatok kolujú zábery maskovaných prototypov. Aj keď finálny vzhľad zatiaľ zostáva tajomstvom, je zrejmé, že všetky tri novinky urobia veľký krok vpred. Dostanú napríklad LED svetlomety a dynamickejšie tvary karosérie, rovnako ako krajšej materiály v interiéri. Bohužiaľ sa to netýka Loganu MCV, s ktorého nástupcom s v aktuálnej chvíli nepočíta.


Na podrobnosti o pohonných jednotkách je ešte čas, žiadne veľké prekvapenie ale neočakávame. Prím budú určite hrať benzínové litrové trojvalce, v hre je aj ospevovaná jednatrojka vyvíjaná spoločne s Mercedesom a samozrejme aj turbodiesel s objemom 1,5 litra. Dacia asi nebude kopírovať paletu motorov Clia do bodky, takže si na jednotlivé výkonové varianty ešte počkajme.


ZDROJ: auto.cz

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené