Fun zóna

Späť na články

Nový Range Rover už testujú. Predstaví sa v roku 2021

Range Rover je dodnes symbolom luxusného SUV. Lenže doba, kedy bol jediný na trhu, je už dávno preč, a tak britský špecialista na SUV musí pri prípravách piatej generácie "Rangu" využiť to najlepšie, aby bol konkurencie schopný. 

Hoci prácu na novom Range Roveri ovplyvnila pandémia koronavírusu, vývoj auta ide na plné obrátky tak, aby sa vozidlo svetu predstavilo v roku 2021, ako je v pláne. Aj preto bol prototyp luxusného SUV nedávno zachytený na Severnej slučke Nürburgringu, kde sa usilovne testujú jeho jazdné vlastnosti.


Testovať je naozaj čo, pretože vozidlo využije ako vôbec prvé úplne novú platforma MLA. Tá vsadí na hliníkovú konštrukciu kvôli zníženiu hmotnosti a prispôsobí sa zástavbe hybridného a plug-in hybridného pohonu. Novinkou bude tiež elektronický systém umožňujúci online aktualizácie multimediálneho systému vzduchom, bez nutnosti navštíviť servis.


Konkrétna ponuka motorov je zatiaľ vo hviezdach, istotou je len nasadenie mildhybridného pohonu a plug-in hybridného pohonu. Počíta sa tiež s využitím benzínového vidlicového osemvalca, ktorý je na vybraných trhoch stále nutnosťou. Len už sa Land Rover nespoľahne na vlastnú techniku, ale využije spolupráca s BMW. Už dlhšiu dobu sa v zákulisí hovorí o dodávke mníchovskej 4,4litrové V8 s dvomi turbami britskému výrobcovi, pričom práve budúce modely Range Rover túto náhradu za dnešný kompresorový päťlitrový osemvalec májú využiť. Do budúcnosti je potom pravdepodobnou možnosťou aj príchod plne elektrického Range Roveru.




Čo sa týka vzhľadu, tak neočakávajme žiadnu revolúciu, čo napokon naznačuje aj maskovaný prototyp zachytený na priloženom videu. Range Rover zostane skrátka Range Roverom, hoci celkový tvar vďaka širšiemu postoju môže byť majestátnejšie ako dnes. Zaujímavosťou je každopádne zachovanie konvenčných vonkajších kľučiek dverí a nie tých zapustených ako trebárs u Velaru. Opäť potom počítajme s dvoma karosárskymi verziami, štandardnou a predĺženou.


ZDROJ: auto.cz

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené