Fun zóna

Späť na články

Nový Qashqai sa preháňa s maskovaním. Nahradí hybrid diesel?

Qashqai je pre Nissan jedným z kľúčových modelov. Automobilka potrebuje predávať čo najvyššie objemy automobilov, aby si zaistila svoju budúcnosť. Práve Qashqai jej môže zabezpečiť zvýšenie predajov. Ide o globálne SUV, ktorý sa v minulosti tešil pomerne vysokej obľube zákazníkov.

Preraziť v Európe nebude pre novú generáciu modelu Qashqai jednoduché. Ponuka SUV a crossoverov je široká. Každá z väčších automobiliek sa snaží odkrojiť si čo najväčší kus z „koláča“, o ktorého záujem zákazníkov stále stúpa. Kým dizajn nového Nissanu Qashqai zatiaľ nie je zrejmý, na verejnosť začínajú presakovať informácie o jeho technike. Na poli dizajnu môžeme očakávať dizajnový štýl, ktorý vidíme na novom Nissane X-Trail.


Tretia generácia Nissanu Qashqai nedostane elektrickú verziu. Bez batérii to však nepôjde. Ohrozená je existencia naftového agregátu, bez ktorého bude mať model v Európe problémy. Isté je, že nový Qashqai dostane hybridný pohon, ktorý bude pozostávať z elektrického a benzínového agregátu.

Nissan využije svoju technológiou ePower, v rámci ktorej pracuje spaľovací motor ako generátor pre elektromotor. Japonská automobilka si má navyše požičať technológiu aj od svojho aliančného partnera, ktorým je Mitsubishi.


Japonská automobilka chce zopakovať úspech, ktorý zaznamenal systém ePower vložený do Nissanu Note v domácej krajine. Tu však výrobca naráža na problém. Európski vodiči jazdia inak – najmä rýchlejšie. Vďaka tomu im hybridné ústrojenstvo nemusí vyhovovať.

„Zvažujeme nasadenie jednotky ePower v Európe. Najväčší rozdiel sa totiž ukrýva v jazde po diaľnici, pretože v Japonsku vodiči nejazdia rýchlejšie ako 80 až 105 km/h. V Európe bežne dosahujú tempo 130 až 140 km/h,“ uviedol pre Auto Express európsky viceprezident značky pre produktové plánovanie Ponz Pandikuthira. Podľa jeho slov sa pri tejto rýchlosti batérie vyčerpajú veľmi rýchlo, systém má veľa práce na udržanie dostatočného množstva energie a nepracuje dostatočne efektívne.


ZDROJ: auto.pravda.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené