Fun zóna

Späť na články

Jaguar zvažuje kompaktný hatchback. Jeho víziu predstavil už pred 17 rokmi

Značka Jaguar sa rovnako ako väčšina ostatných zotavuje z následkov pandémie koronavírusu. Okrem toho tiež rozmýšľa nad prestavbou svojho modelového portfólia, ktorá by v blízkej budúcnosti mohla priniesť minimálne jeden nový model. Podľa nepotvrdených informácií by v ponuke mohol nahradiť sedany XE a XF. Jaguar chce hlavne auto, ktoré bude zarábať. Nie je teda vylúčené, že siahne po nejakej konvenčnej karosárske variante.


Do hry sa tak vracia myšlienka kompaktného hatchbacku, ktorý by vo sfére prémiových áut súperil s BMW radou 1, Mercedesom triedy A či Audi A3. "Rád by som vytvoril niekoľko menších áut. A tak nejako cítim, že by pre takéto vozidlo teraz mohla byť ideálna doba," povedal nový šéf dizajnu Julian Thomson. "Naše hodnoty sú ideálne pre záujemcov, ktorí chcú efektívne vozidlá, ale stále majú radi kvalitu, luxus, pekný dizajn a pôžitok za volantom," vysvetľuje Thomson, čo všetko by sme od potenciálnej novinky mohli očakávať.


Pre Jaguar by to v segmente prémiových kompaktných hatchbackov bola premiéra, teda ak by sa vozidlo dostalo až do sériovej podoby. S myšlienkou kompaktu v podobe konceptu sa značka pohrávala už pred dlhými sedemnástimi rokmi. V roku 2003 priviezla na frankfurtský autosalón víziu R-D6, čo bol jeden z prvých projektov vtedajšieho nového šéfdizajnéra Iana Calluma. Otázkou zostáva, či by britská automobilka mala pre takéto vozidlo vhodnú platformu. Čisto elektrická limuzína XJ je na ceste a pôjde o prvý automobil postavený na architektúre MLA, ktorá umožňuje zástavbu spaľovacích, plug-in hybridných i čisto elektrických pohonov. Nie je ale isté, či by takáto platforma bola vhodná a výhodná pre kompaktný model. Na odpoveď si musíme ešte nejaký čas počkať.

ZDROJ: auto.cz

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené