Fun zóna

Späť na články

Range Rover očakáva príchod piatej generácie

Range Rover je už dlhé roky symbolom pre luxusné SUV. Lenže doba sa zmenila a už dávno nie je jedinou voľbou, veď konkurencia medzi veľkými SUV sa značne rozšírila. Pripravovaná piata generácia Range Roveru vytiahne tie najmodernejšie zbrane, aby súperom ukázala svoje kvality. Čo o budúcom Range Roveri už vieme? Primárne to, že jeho základ bude úplne nový. Range Rover 5 ako prvý model automobilky Jaguar Land Rover využije novo vyvíjanú platformu MLA. Tá vďaka hliníkovej konštrukcii zaistí výrazne nižšiu hmotnosť auta ako dnes, hlavne ale bude lepšie prispôsobená zástavbe hybridného a plug-in hybridného pohonu. Nový elektronický systém potom umožní aktualizovať multimediálny systém vzduchom, bez nutnosti navštíviť servis.


Range Rover si každopádne aj v piatej generácii predsa len uchová možnosť osemvalcového motora, ktorý je na vybraných trhoch (Stredný východ, USA) v takto veľkom SUV skrátka povinnosťou. Výrobca však nestaví na vlastné zdroje, ale na spoluprácu s BMW. Už dlhšiu dobu sa v zákulisí hovorí o dodávke mníchovskej 4,4litrovej V8 s dvoma turbami britskému výrobcovi, pričom práve budúci Range Rover už túto náhradu za dnešný kompresorový päťlitrový osemvalec využije. Okrem toho sa počíta so zástavbou mildhybridného šesťvalca vlastnej rodiny Ingenium alebo plug-in hybridu s elektromotorom poháňajúcim zadnú nápravu. Okrem toho sa zvažuje tiež čisto elektrický variant, ktorý by mohol dostať batériu s kapacitou až 100 kWh

V oblasti elektromobilov mimochodom Jaguar Land Rover tiež spolupracuje s BMW, pričom prvé výsledky tejto spolupráce by sme mali vidieť práve v novom Range Roveri. Dizajn sa zrejme nijako zásadným spôsobom nezmení. Zákulisné správy však naznačujú zdôraznenie majestátneho výzoru, ktoré je predajným artiklom tohto luxusného vozidla. Očakáva sa každopádne inšpirácia oceňovaným Velarom, pričom k dispozícii by opäť mali byť dve karosárske varianty. Základný doplní predĺžený model. Range Rover piatej generácie je chystaný pre koniec roka 2021. Hoci sa dá predpokladať, že súčasná koronavírusová pandémia príchod automobilu môže zdržať, z centrály zaznievajú správy, že vývoj pokračuje podľa plánov. 

ZDROJ: auto.cz

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené