Fun zóna

Späť na články

Dacia Sandero dostane pokrokovú techniku

Dacia síce stále ostáva jednoduchým a dostupným autom, namiesto používania vyslúžilej koncernovej techniky však nenápadne prechádza k aplikácii najnovších technológií Renaultu a Nissanu. Dôkazom bude aj najnovšia Dacia Sandero, ktorá by mala prísť už čoskoro.

Automobilke Dacia sa aktuálne darí, vedenie aliancie Renault-Nissan jej dalo veľmi dobré smerovanie a strategicky z nej urobili producenta dostupných áut šitých presne na mieru potrieb špecifických regiónov. Najmä v Európe ukázala cestu, ako zaujať a ponúknuť to, čo tu dovtedy chýbalo. Kým prvý Logan z roku 2005 ešte bojoval s posmeškami a celou plejádou vtipov na svoju adresu, dnešná produkcia Dacie už robí konkurencii celkom slušné vrásky a odhryzáva si z trhového koláča stále väčší podiel. 


S príchodom SUV modelu Duster sa navyše Dacia dostala do pozície výrobcu vozidla zaujímavého aj pre náročnejších zákazníkov, ktorí ho neraz do rodiny kupovali ako druhé, či tretie auto určené len na prácu. Na prekvapenie mnohých, pri Dusteri zotrvali aj potom, čo jeho prvá generácia doslúžila. Spolu s rastúcimi predajmi tak postupne rástla i dôležitosť značky.

Pre technickejšie zasvätených nie je žiadnym tajomstvom, že Renault využil Daciu tým najlepším možným spôsobom a v niektorých prípadoch pod jej karosériu potichu implementoval techniku, ktorú v tom čase ešte nemali ani niektoré automobily so znakom Renault


Z Dacie sa skrátka stala vývojová základňa pre neskoršie technológie. Neprekvapí preto, že najnovšie prevedenie modelu Sandero, ktorého vývoj momentálne beží na plné obrátky, využije tú najaktuálnejšiu a najmodernejšiu techniku, ktorú má značka Renault k dispozícii. 

Nová Dacia Sandero využije rovnakú platformu CMF-B, ako najnovšia, piata generácia Renaultu Clio. Na rozdiel od neho však konštruktéri niekoľko jej prvkov upravia (presné detaily úprav nie sú známe), čo by malo pomôcť znížiť jej výslednú predajnú cenu. Na funkčnosť to však vplyv mať nebude, Sandero tak bude pripravené na použitie aktuálnej aliančnej techniky.

A to je veľmi dôležité. Hoci sa teda na začiatku Dacia Sandero s veľkou pravdepodobnosťou predstaví len s benzínovými trojvalcami 1,0 SCe a 1,0 TCe, nič nebráni tomu, aby sa v prípade záujmu ukázalo aj naftové Sandero s označením Blue dCi, či dokonca v prípade rastúcich predajov a dostatočného potenciálu aj jeho hybridná verzia, ktorá by u nás poriadne zamiešala karty na "hybridnom trhu" . 

Automobilky budú nútené v blízkej budúcnosti zavádzať stále širšiu ponuku hybridných verzií (tie znižujú priemerné flotilové emisie) a ak sa im podarí ich hromadnou aplikáciou znížiť finálne ceny mild-hybridov, nie je mild-hybridná Dacia vôbec takým sci-fi, ako by sa mohlo zdať. Každopádne, aj keby z toho nič nebolo, nové Sandero bude už teraz pripravené aj na elektromotor pod kapotou.


ZDROJ: https://auto.hnonline.sk/novinky/2015978-dacia-sandero-dostane-pokrokovu-techniku-zostane-nadalej-ludovym-autom

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené