Fun zóna

Späť na články

Dacia Lodgy Techroad 1,5 dCi – výsmech všetkým hybridom

Rumunská značka je známa svojimi cenovo dostupnými modelmi. Model s názvom Lodgy je veľkopriestorové MPV, ktoré za príplatok pojme až sedem cestujúcich. Výrobca tento model po prvýkrát ukázal v roku 2012 na autosalóne v Ženeve. Automobil vzniká na výrobných linkách v Maroku a v Indii. Dacia týmto modelom chcela ponúknuť čo najviac priestoru, za čo najnižšiu cenu. Špeciálna výbava Techroad vylepšuje vzhľad tohto modelu. Nebudeme sa tváriť, že Dacia Lodgy patrí k najkrajším autám, pretože nepatrí. Dizajn auta bol podriadený jeho funkčnosti a cene. Pre model je typická vysoká karoséria, pomerne krátka kapota a veľké okná. Jej súčasťou sú 16-palcovézliatinové disky, vonkajšie spätné zrkadlá s čiernym lakovaním a červeným pruhom a ďalšie čierne a strieborné doplnky spolu s plastovou ochranou karosérie.



Z vnútornej výbavy najviac zaujme dotykový displej, ktorý zobrazuje napríklad navigáciu. Posádka si môže s informačno-zábavným systémom spojiť mobilný telefón, z ktorého je následne možné streamovať hudbu.  Interiér sa vyznačuje veľkým vnútorným priestorom. Posádka ho má dostatok vo všetkých smeroch. Dacia ponúka model Lodgy aj v sedem miestnej verzii. Ide o jeden z mála automobilov, ktorý má plnohodnotne využiteľný tretí rad sedadiel. Nejde len o núdzové miesta, ktoré si užijú jedine deti. V Lodgy sa v poslednom rade sedadiel odvezie aj dospelý človek. Nevýhodou je, že sedadlá nie je možné sklopiť do podlahy. Po sklopení viditeľne uberajú miesto z batožinového priestoru. Vyhnúť sa tomu dá jedine ich odstránením z vnútra auta.



Dacia Lodgy je vhodná na pokojné rodinné presuny. Tomu je prispôsobené aj riadenie spolu s podvozkom auta. Zaradiť ich možno k priemeru. Automobil rozhodne nepatrí k športovým autám. Podvozok zvláda aj väčšie nerovnosti. Na diaľnici je auto vďaka dlhému rázvoru 2 810 mm stabilné. Parkovanie s autom uľahčuje posilňovač riadenia s vysokým účinkom. Zadné parkovacie senzory sú súčasťou výbav Stepway a Techroad. Za zadnú parkovaciu kameru sa pripláca 150 eur. Súčasťou štandardnej výbavy Techroad je napríklad manuálna klimatizácia a elektrické otváranie predných okien. 

Automobil má taktiež volant potiahnutý kožou. V tomto prípade vodič nepripláca ani za dotykový displej. Rozhodne nemôžeme povedať, že ide o zle vybavený model. Voliteľná výbava nie je príliš široká. Prikúpiť sa dá metalíza, elektrické ovládanie zadných okien, vyhrievanie predných sedadiel, zadná parkovacia kamera, rezervné koleso a mapové pokrytie celej Európy. Dacia ponúka za málo peňazí veľký priestor a nízku spotrebu. Auto určite ocenia veľké rodiny, ktoré často cestujú. Vďaka nízkej spotrebe Lodgy stláča cenu presunov na čo najnižšiu mieru.


ZDROJ: https://auto.pravda.sk/testy/clanok/513496-test-dacia-lodgy-techroad-1-5-dci-vysmech-vsetkym-hybridom/

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené