Fun zóna

Späť na články

Nissan X-Trail kompletne vymenil ponuku motorov

Nie je to tak dávno, čo sme sa tešili z návratu naftového dvojlitra pod kapotu Nissanu X-Trail. Dnes je všetko inak. Nástup emisnej normy Euro6d Temp a prísnejšej metodiky merania emisií urobili v ponuke motorov poriadny vietor. Skončila prepĺňaná benzínová jedna-šestka DIG-T (120 kW/163 k) i oba naftové štvorvalce - 1,6 dCi (96 kW/130 k), 2,0 dCi (130 kW/177 k).

Namiesto nich prichádzajú novinky. Benzín spaľuje výhradne prepĺňaná jedna-trojka DIG-T, vyvinutá v spolupráci s koncernom Daimler. Pýchou konštruktérov je najmä kremíkový povlak stien valcov nového motora. Aliancia Renault-Nissan začala túto technológiu používať v superšportovom Nissane GT-R a aktuálne sa udomácnila aj v ľudovejšom motore. Novinka má okrem iného prepracované turbodúchadlo a systém priameho vstrekovania benzínu pracujúci s tlakom 250 bar.

Do X-Trailu sa montuje verzia dosahujúca výkon 117 kW (160 k) pri 5500 otáčkach za minútu a najvyšší krútiaci moment 270 Nm, dostupný medzi 1800 a 2350 1/min. Motor spolupracuje so sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou DCT a roztáča predné kolesá. Manuálna prevodovka k dispozícii nie je.



Kto chce pohon 4x4, musí siahnuť po diesli. Konkrétne po novom štvorvalci 1,7 Blue dCi, ktorý konštrukčne vychádza z predchádzajúcej jedna-šestky dCi. Dopuje ho jedno turbo a produkuje výkon 110 kW (150 k) pri 3500 otáčkach. Zaujímavejšia je hodnota najvyššieho krútiaceho momentu 340 Nm. Šofér ju má pod pravou nohou v rozsahu 1750 až 2750 1/min. Turbodiesel sa dodáva so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo s bezstupňovým ústrojenstvom Xtronic. Bez ohľadu na typ prevodovky si môžete zvoliť pohon predných i všetkých štyroch kolies.

Zvyšok auta sa nemení. Uhladené oblé línie karosérie po modernizácii v roku 2017 nahradili podstatne zložitejšie tvary. Maska chladiča je štylizovaná do tvaru písmena V, plne diódové svetlomety dostali krajšiu grafiku a nárazník agresívnejšie tvarované nasávacie otvory. Vzadu sa X-Trail, dodávaný v päť- i sedemmiestnej verzii, dočkal predovšetkým upravených koncových svetiel.

Interiér kopíruje menší Qashqai, a to po stránke vzhľadu i výbavy. Nissan X-Trail pred dvomi rokmi získal nový trojramenný volant a kvalitnejšie materiály. Pochváliť sa môže aj vyhrievanými krajnými sedadlami v druhom rade, ktoré Qashqai neponúka.



Dizajnéri prepracovali obloženie batožinového priestoru a dokázali zväčšiť jeho objem z pôvodných 550 na 565 litrov (platí pre päťsedadlové usporiadanie).K dispozícii je funkcia Propilot. Auto vďaka nej dokáže jazdiť po diaľnici takmer bez zásahu šoféra. Systém udržiava vzdialenosť pred vozidlom vpredu, brzdí ak treba, pridáva plyn a stráži si svoj jazdný pruh. Jediné, čo zatiaľ nevie, je predbiehať, respektíve meniť jazdný pruh. Armádu asistenčných systémov dopĺňa varovanie pred blížiacim sa vozidlom pri cúvaní z parkovacieho miesta.

Našu ponuku vozidiel Nissan X-trail nájdete po kliknutí sem

ZDROJ: https://autozurnal.ta3.com/nissan-x-trail-kompletne-vymenil-ponuku-motorov

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené