Fun zóna

Späť na články

Toto má byť nová Dacia Bigster

Nová Dacia Bigster by sa mala v sériovej podobe ukázať už v priebehu budúceho roka. Vychádzať má z už predstavenej rovnomennej štúdie a bude to najväčšia sériová Dacia v novodobej histórii. Technické detaily automobilka zatiaľ tají, očakávať však môžeme hybridné agregáty od Renaultu, vrátane, pre Daciu tradičný pohon na LPG.


Čo je zatiaľ známe, Dacia Bigster bude približne 4,6 m dlhé SUV postavené na koncernovej podvozkovej platforme CMF-B, teda na rovnakom technickom základe, ako aktuálny Renault Captur, či SUV-kupé Arkana. Platforma CMF-B je totiž veľmi variabilná a konštruktéri ju dokážu prispôsobovať rôznym veľkostiam koncernových áut – od mestských hatchbackov Clio, či Sandero, až po veľké SUV zodpovedajúce práve spomínanému Bigsteru. Tajomstvom nie je ani skutočnosť, že Bigster bude mať aj koncernovú „sestru“ s logom Lada na kapote.


Predstavu sériového auta ukázal portál Autoexpress, jeho tvary by sa každopádne nemali príliš vzdialiť od štúdie Dacie Bigster, ktorú automobilka prezentovala skôr. Už vtedy prezradila, že sa pozeráme takmer na sériové auto, ktoré sa bude od štúdie líšiť len v detailoch. Očakávať môžeme hybridné pohony kombinujúce spaľovacie motory TCe s reverzibilným alternátorom (mild hybrid), prípadne full hybrid E-TECH známy aj z Arkany. Hovorí sa aj o tradičnej zbrani Dacie – o pohone na LPG. Sériové auto by sa malo k prvým zákazníkom dostať už v priebehu roka 2022.

ZDROJ: Topspeed.sk

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené