Fun zóna

Späť na články

VOLVO CARS: Elektrická re-volt-a

Spoločnosť Volvo Cars, výrobca prémiových automobilov, oznámila, že chce dosiahnuť, aby 50 percent objemu jej predaja do roku 2025 tvorili plne elektrické vozidlá.

Oznámenie nadväzuje na jej predchádzajúce vyhlásenie z roku 2017, keď spoločnosť Volvo Cars ako prvá v odvetví ohlásila, že všetky jej nové modely uvedené na trh od roku 2019 budú v ponuke aj ako polohybridné vozidlá, Plug-in hybridné vozidlá alebo vozidlá s elektrickým akumulátorom.


Stratégia švédskej automobilky dosiahnuť stav, keď polovicu jej predaja do roku 2025 bude tvoriť predaj elektrických vozidiel, z nej robí silného hráča v Číne, ktorá je vedúcim svetovým trhom v oblasti elektrifikovaných automobilov.

Plánom čínskej vlády do roku 2025 je dosiahnuť cieľ, aby vozidlá s novým typom energie predstavovali viac ako 20 percent ročného objemu predaja automobilov v krajine, čo podľa prognóz vlády v Pekingu predstavuje viac ako sedem miliónov vozidiel.

„Minulý rok sme sa zaviazali elektrifikácii v rámci príprav na éru, ktorá nastane po spaľovacích motoroch,“ uviedol Håkan Samuelsson, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Volvo Cars. „Dnes tento záväzok posilňujeme a rozširujeme na poprednom svetovom trhu s elektrifikovanými automobilmi. Elektrická budúcnosť Číny je elektrickou budúcnosťou spoločnosti Volvo Cars.“


Spoločnosť Volvo Cars v súčasnosti vyrába v Číne modely S90 a S90L s motorom T8 Twin Engine. Tento týždeň predstavuje začiatok výroby modelu XC60 T8 Twin Engine v Číne, čo znamená, že čoskoro budú všetky tri závody spoločnosti Volvo Cars na území Číny – Lu-čchiao, Čcheng-tu a Ta-čching – vyrábať buď Plug-in hybridné vozidlá alebo vozidlá s elektrickým akumulátorom.


 Na pekinskom autosalóne spoločnosť Volvo Cars posilnila svoje postavenie vedúcej automobilky v oblasti elektrifikácie aj vizuálne, keď predstavila všetky svoje vystavené vozidlá s elektrickým nabíjaním. Je to po prvý raz, čo Volvo Cars vystavuje na autosalóne výlučne Plug-in hybridné vozidlá.

Vedno s nimi, taktiež po prvý raz, automobilka vystavila aj svoje tri modely SUV, ktoré sú v predaji na celom svete: XC90, XC60 a nové XC40. Autosalón v Pekingu je zároveň prvým verejným debutom nového modelu XC40 v Plug-in hybridnej verzii T5.


Nové SUV XC40 získalo nedávno titul Európske auto roka 2018 a od svojho uvedenia na trh, ktoré sa konalo koncom roka 2017, zaznamenalo v celosvetovom meradle už viac ako 60 000 objednávok.

Stiahnite si bezplatne
našu mobilnú aplikáciu

Naša aplikácia Vám ponúka:

  • vytvorte si zoznam Vašich vozidiel a v prípade potreby ich objednajte do servisu jedným dotykom
  • vždy aktuálna ponuka skladových vozidiel s možnosťou rýchleho odoslania záujmu o vozidlo
  • všetky dôležité novinky zo sveta značiek Volvo, Jaguar a Land Rover

OTVÁRACIE HODINY

Trenčianska Turná

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:30 - 12:30
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Bratislava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 13:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 07:30 - 17:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené

Trnava

PREDAJ

PON. - PIA.: 8:00 - 17:00
SOBOTA: 9:00 - 12:00
NEDEĽA: zatvorené

SERVIS

PON. - PIA.: 7:30 - 16:00
SOBOTA: zatvorené
NEDEĽA: zatvorené